Custom Show Design – Liet International

Liet International is het internationale songfestival voor het beste nieuwe lied in een Europese minderheidstaal. In zeven jaar tijd is Liet Internationaal uitgegroeid tot een alternatieve tegenhanger van het Eurovisie songfestival, met het verschil dat zingen in het Engels bij Liet verboden is! De registratie van Liet International 2009 werd tijdens de kerstvakantie van 2009 een aantal malen uitgezonden door Omrop Fryslân, zowel op het eigen kanaal als op Nederland 2. Daarnaast is er een artikel geschreven, met diezelfde registratie op CNN. Hier werden lovende woorden gesproken, ook over de professionaliteit van het evenement. Klik hier voor het artikel door CNN.

Interactive Visuals heeft tijdens deze versie van Liet een professioneel decor neer gezet, door middel van projecties. Een achtergrond van 12 meter breed en 3 meter hoog met aan de zijkanten opzichtschermen en aan de bovenkant een rond scherm, zorgde voor een fris uiterlijk en daarmee een professioneel decor. Bij alle aankondigingen van de landen/bands heeft IV animaties gemaakt, zodat het publiek inzicht kreeg in de minder bekende streken waar de bands hun roots hadden liggen.
Daarnaast werd er ook live scoring getoond op de schermen, net zoals dat bij de Europese songfestivals gaat. Hiermee werd op professionele wijze de spanning flink opgebouwd. ‘The 10 points goes to…’